Over Friendly with Dogs

Hallo, ik ben Annelies en ik geef het toe… ik ben zot van boeken. Ik hou van de geur van boeken, ik verkies het lezen op papier in plaats van een scherm, ik lees aan de tafel, gezellig in de zetel aan de haard, op verlof soms zelfs aan het zwembad, … . Ik krabbel vaak notities in de kantlijnen of versier de boeken met al dan niet beschreven post-its, … Boeken zijn voor mij werkmateriaal, iets wat je altijd bij de hand hebt en waarnaar je kan terug grijpen. Boeken zijn er om te lezen, te overdenken, te herlezen, te laten rusten en misschien nog eens te lezen, … .

Als die boeken dan ook nog over het gedrag van dieren gaan, of over onze visies, omgang en het al of niet trainen van dieren dan ben ik al helemaal verkocht.

Daarnaast vind ik het heerlijk om bij te leren. Niet alleen door het volgen van lezingen, workshops of seminars maar ook door van gedachten te wisselen met collega’s, met gelijkgezinden of met mensen die een andere visie hebben. Want net dan is er de mogelijkheid om bij te leren, om de zaken net van een andere kant te bekijken. Dan kan je beseffen dat je goed bezig bent of dat het toch nog een tikkeltje anders kan. Bijleren stopt nooit. Als het kan gooien we er graag nog een snuifje wetenschap bij ook want de wetenschapper in mij moet soms gevoed worden.

Ik hou ook van mensen, van het uitwisselen van informatie, in beide richtingen… geven en nemen. Ik hou van de mix tussen de ‘stielkennis’ die te vinden is in het veld, het buikgevoel van de kenners, ervaringsdeskundigen, en de door wetenschap aangetoonde misvattingen of waarheden.

Ik ga zelden shoppen, maar op de één of de andere manier valt mijn oog altijd op leuke hebbedingetjes die iets met honden of andere dieren te maken hebben. Hebbedingetjes die bruikbaar zijn in de keuken, in je woonkamer of op je werkplaats of leuk zijn om kado te geven. In de webshop is voortaan ook een klein gamma aan leuke gadgets te vinden, waar mogelijk overgoten met een leuk vleugje humor.

Annelies Van Nuffel

Annelies Van Nuffel

Zaakvoerder Friendly with Dogs

Connecteer!

Friendly With Dogs ©

De webshop en de seminars van Friendly with Dogs zijn dankzij Mia al jaren een vertrouwde stek van heel wat professionals en hondeneigenaars uit Vlaanderen en Nederland. Deze traditie verder zetten leek me dan ook een leuke uitdaging. Het jaar 2016 werd een overgangsjaar en sinds 2017 gaan we verder met een andere en vernieuwde blik, zonder de vertrouwdheid uit het oog te verliezen.

Als kleine KMO zijn wij bijzonder blij dat je als klant voor ons kiest. Om deze dankbaarheid  uit te drukken werken we vanaf de lancering van de vernieuwde webshop (begin 2018) met een puntensysteem om onze klanten te belonen voor hun vertrouwen.

Just Me

Naast Friendly with Dogs, zet ik me intussen ruim 10 jaar met hart en ziel in op onze eigen hondenschool Happy Tail. Mijn job als onderzoeker aan ILVO (Instituut voor Landbouw, Visserij en Voedingsonderzoek) en mijn docententaak aan de afstudeerrichting dierenzorg op Hogent beschouwen we als mijn hoofdberoep.

Maar al dit zou niets waard zijn zonder mijn partner Jurgen en onze 2 kindjes Lukas en Lotte. Ons gezinnetje wordt compleet gemaakt door Wodan en Hera, jawel…2 woefers… uiteraard.

Pin It on Pinterest

Share This